Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

SOLO:koncert med Anders Elten

Dato
Søndag d. 23. april 2023, kl. 15:00
Sted
Kirken i Ørestad, Robert Jacobsens Vej, 2300 København S
Pris
Fri entré

Kirken i Ørestad byder indenfor til en spændende SOLO:koncert med den unge danske marimbavirtuos Anders Elten.

Den moderne 5-oktavs koncertmarimba er stadig et relativt ukendt instrument for de fleste koncertgængere, men byder med dets unikke klang på et overraskende rigt og varieret udtryk. 

Ved koncerten vil Anders for første gang opføre uddrag fra J.S. Bach's anden klaverpartita, samt "La Campanella", Franz Liszt's notorisk vanskelige etude for klaver, her i Anders' egen version for solomarimba. 

Udover de nye transskriptioner vil Anders også introducere musik fra den klassiske marimbas "kanon": Bl.a. amerikanske komponist Andrew Thomas' fascinerende værk "Merlin", inspireret af legenden om Kong Arthur og ridderne af det runde bord, samt Leigh Howard Stevens' "Rhythmic Caprice", hvori marimbaen med overraskende virkemidler nærmest forvandles til et trommesæt.

Anders debuterede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i 2019 og har siden været aktiv som solist og kammermusiker i Danmark og udlandet. Han underviser til daglig i marimba på DKDM og Universitetet i Stavanger. Anders har brugt de seneste år på at grave sig dybt ned i barokmusikken, og er netop gået igang med et forskningsprojekt på DKDM, hvori han med afsæt i J.S. Bach's anden klaverpartita udvikler og dokumenterer nye spilleteknikker for marimba. Disse teknikker muliggør opførelsen af repertoire, der tidligere har været kategoriseret som teknisk umuligt.

Koncerten varer cirka en time, og bagefter kan man møde kunstneren over et glas vin og snacks.

Ophavsret: